среда, 18 марта 2015 г.

Шановний Юрію Богдановичу!

Надвірнянська районна організація профспілки працівників освіти  звертається до Вас із приводу надзвичайно складної соціально-економічної ситуації, яка, на жаль, охопила майже всі верстви нашої держави. Девальвація більше ніж у три рази курсу гривні, значне зростання інфляції, поглиблення масштабів і глибини бідності серед працюючого населення, зумовлених прийняттям Урядом так званих антикризових рішень, зокрема замороженням базової заробітної платні працівника першого тарифного розряду ЄТС, що використовується для визначення рівнів заробітної плати в бюджетній сфері, на рівні грудня 2013 року, введенням додаткових податків та зборів, обмежень щодо пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів, значного підвищення цін і тарифів на соціально значущі товари та послуги, призвели до злиденного існування більшої частини населення країни, у тому числі й працівників освіти.
Незважаючи на такий стан, розміри основних державних соціальних стандартів та гарантій залишаються замороженими на рівні 2013 року: прожитковий мінімум для працездатних осіб та мінімальна заробітна платня становлять 1218 гривень, а розмір мінімальної пенсії - 949 гривень.
За офіційними даними Міністерства соціальної політики України, фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня 2015 року становив для працездатних осіб 1753 гривні,  а для осіб, які втратили працездатність, - 1224 гривні. Отже, розмір мінімальної заробітної платні несправедливо занижено на 535 гривень,  а мінімальної пенсії – на  275 гривень. Тому виникає гостра потреба усунути цю несправедливість.
До  Верховної  Ради  України  народним  депутатом  Капліним  С.М.  подано  проект  Закону  України  (реєстраційний  №2238   від  25.02.2015 р.)  "Про внесення  змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій), у  якому передбачається  підвищення  прожиткового  мінімуму  для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати з 1 липня 2015 року до 1655 гривень, а з 1 грудня 2015 року - до 1740 гривень.
         У зв'язку з цим просимо вас підтримати цей законопроект під час його розгляду в парламентських комітетах та на пленарному засіданні Верховної Ради України.


З повагою

Голова районної профспілкової 
організації працівників освіти 
Михайло Винник

Комментариев нет:

Отправить комментарий