среда, 29 января 2020 г.

РЕЗОЛЮЦІЯ мітингу професійних спілок Івано-Франківської області на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці


Проєкт


30 січня 2020 року                                                               м. Івано-Франківськ

            Ми, учасники мітингу профспілок Івано-Франківщини від імені трудових колективів підприємств, установ і організацій обурені економічними і соціальними “реформами” нового Уряду, які проводяться поспіхом і без належного громадського обговорення.
            Обираючи нову владу – Президента, Верховну Раду, якою призначено Уряд України, люди праці, як виборці, щиро сподівались на масштабні позитивні зміни: стрімкий розвиток економіки, створення нових робочих місць з гідною заробітною платою і належними умовами праці.
         Але очікування людей не виправдались.
         Економіка  ще швидше котиться у прірву. Продовжують зупинятися і банкрутують промислові підприємства, які  визначали статус України, як індустріальної держави.
         Замість  рішучого подолання кризи, відродження національної промисловості, її державної підтримки і замовлень, забезпечення роботою безробітних українців, наповнення державного і місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів за підтримки парламентської більшості у Верховній Раді України зосередились на проведенні антисоціальних реформ, урізання державних соціальних програм і гарантій, руйнування системи державного соціального страхування і соціального захисту населення.
         Ціна такої безвідповідальності – подальше збідніння українських сімей.
         Утаємничено від профспілок, роботодавців і працездатних громадян розроблено і внесено до парламенту проєкт Закону Про працю (№2708) яким скасовується діючий Кодекс законів про працю, закони про оплату праці, та відпустки втричі скорочується кількість захисних норм, руйнується система законодавчого захисту трудових прав працівників, закривається захищена трудова перспектива для молоді.
         Ми не для цього обирали Президента і Верховну Раду України, не для цього було призначено Кабінет Міністрів!
         Ми не дамо зруйнувати країну!  Про це йшлося на Всеукраїнському віче профспілок України 16 січня 2020 року в місті Києві.
         Учасники мітингу профспілок Івано-Франківщини
1.     Вирішили: 
Підтримати Резолюцію Всеукраїнського віче професійних спілок на захист
трудових і соціально-економічних прав людини праці від 16 січня 2020 року.

2.     Вимагаємо
від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів
 України:
-         негайно зупинити процеси законодавчого руйнування представниками їх
політичної сили трудового законодавства і трудових прав (законопроект № 2708), законодавства про гарантії діяльності професійних спілок (законопроект № 2681), ефективно працюючої системи загальнообовязкового державного соціального страхування (законопроект № 2275);
-         відкликати з Верховної Ради України проект Закону України Про працю
 (реєстр № 2708 від 27.12.2019.), проект Закону України Про внесення змін до деяких  законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок) (законопроект № 2681);
          - відкликати законопроєт № 2178-10 щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, який несе загрозу національним інтересам;
        
від Уряду України:
-         розпочати у форматі тристороннього соціального діалогу роботу над
 справедливою трудовою реформою спільно з всеукраїнськими репрезентативними об’єднаннями профспілок і об’єднаннями роботодавців у повній відповідності до Конституції України, міжнародних зобов’язань держави, щодо євро інтеграційного курсу за участю експертів Міжнародної організації праці;
-         негайного звільнення  Міністра економіки Милованова Т.С. за ініціативи
 та рішення, що підривають розвиток економіки і системи соціального захисту, провокують загострення протистояння в суспільстві.

3.     Звернутися до голови Верховної Ради України з вимогою:
-         не підписувати Закон України Про повну середню освіту як такий, що
суперечить ратифікованим Україною міжнародним договорам та угодам, а також чинному законодавству України. А  вразі ігнорування ним справедливих вимог освітян та його підписання вимагати від Президента України накласти вето на цей законопроект.

4.     Запропонувати   Голові   Верховної   Ради   України   Разумкову Д.О.,
керівництву парламентської фракції “Слуга народу” ініціювати негайне відкликання з посади Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьякову Г.М. за просування антинародних законопроектів,  руйнування системи соціального захисту, провокування соціальних збурень в Україні та протистояння між суспільством і державною владою.

5.     Звернутися до Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України        
з вимогою:
         - відмінити або вдосконалити формульний розрахунок державної освітньої субвенції як такий, що не враховує повною мірою норм законодавства про освіту й специфіку функціонування освітніх закладів у різних регіонах, у результаті чого в них не вистачає коштів для виплати заробітної плати в повному обсязі. Негайно здійснити додаткове виділення цих коштів територіально-адміністративним одиницям, де їх бракує.

6.     Звернутися  до  народних   депутатів  України   від   Івано-Франківської
 області не підтримувати так звану трудову реформу Уряду, втручання в законну діяльність профспілок, згортання соціальних гарантій.

7.      Звернутися  до  органів  місцевого  самоврядування  щодо  підтримки
 позиції профспілок стосовно наданих законодавчих ініціатив Уряду та провладної більшості в парламенті.

         Учасники мітингу звертаються до всіх небайдужих громадян, молоді, із закликом висловити єдину позицію громадянського суспільства проти намірів влади розв’язати руки соціально безвідповідальному бізнесу,  спроби зруйнувати соціальну державу і принципи демократії, обмежити конституційні права громадян на працю.

         Якщо не захистимо трудові права сьогодні, завтра на українців чекатиме повне безправя у всіх сферах суспільного життя!

         Безправна людина – це бідна людина і бідна країна!

                 Захистимо наші права, разом ми сила!




                                                                  Прийнято на мітингу профспілок
                                                                            30 січня 2020  року


1 комментарий:

  1. позичальна компанія, яка надає мені позику в розмірі 5 000 000,00 доларів США. Коли інші позичальники нехтують моєю пропозицією, але пан Бенджамін Лі надав мені позику на успіх. вони беруть участь безпосередньо у фінансуванні позики та в плані інвестицій. вони надають рішення щодо фінансування компаніям та приватним особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам профінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Надіслати електронною поштою Контакт :::: Також 247officedept@gmail.com або Напишіть на номер WhatsApp на + 1- ( 989-394-3740)

    ОтветитьУдалить